Economie

(Chișinău) Mii de proprietari de apartamente acumulează în permanență datorii

Potrivit unui comunicat de presă al SA „Termocom”, în vederea recuperării datoriilor pentru agentul termic consumat, gestionarii fondului locativ vor acţiona rău-platnicii în judecată. Pentru a evita cheltuielile suplimentare legate de procedura judiciară, care sunt încasate din contul datornicilor, SA „Termocom” le solicită onorarea obligaţiunilor de plată, informează IPN. 

Potrivit legislaţiei, proprietarii apartamentelor debranşate trebuie să achite, începând cu 1 octombrie 2013, plata pentru încălzirea spaţiilor de uz comun în mărime de 20% din costul energiei termice calculate pentru un metru pătrat al apartamentului.

Furnizorul de agent termic mai anunţă că, de la începutul campaniei de recuperare a datoriilor pentru agentul termic consumat, angajaţii întreprinderii au vizitat peste 10 mii de apartamente din capitală, din cele peste 52 de mii care înregistrează datorii de peste 1 mie de lei. Angajaţii SA „Termocom” antrenaţi în campania de vizitare a rău-platnicilor dispun în mod obligatoriu de legitimaţii care confirmă numele, prenumele şi angajatorul. Campania va continua până pe 10 octombrie.

Datoriile pentru agentul termic consumat pot fi achitate la oficiile bancare, în filialele băncilor comerciale, prin intermediul terminalelor de plăţi electronice, precum şi în centrul comercial al SA „Termocom”, str. Tudor Vladimirescu, 6. Plăţile pot fi efectuate chiar şi în cazul în care termenului facturii de plată este expirat.

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *