Actualitate

Chișinău: primul târg de cariere

Solicitat de agenţie, Eugeniu Gîrlă, manager de proiect, a comunicat că la tîrg au fost oferite peste 100 de locuri de muncă în diferite domenii: servicii, consultanţă, bunuri de larg consum, financiar, tehnologii informaţionale, logistică, producere şi energie. După finalizarea evenimentului, în următoarele săptămîni, companiile se vor afla în proces de selectare şi de angajare. La eveniment au participat în jur de cinci mii de persoane, cu vîrste între 20 şi 40 de ani, interesate să-şi găsească un loc de muncă, cu studii superioare absolvite sau în curs, cu sau fără experienţă de muncă. Domeniile cu cea mai solidă ofertă de posturi disponibile au fost serviciile financiare, logistică şi consultanţă.

Potrivit lui Gîrlă, Tîrgul de Cariere a demonstrat pieţei muncii din R. Moldova, dar şi candidaţilor şi angajatorilor, deopotrivă, că această metodă de recrutare este una deosebit de eficientă pentru toate părţile implicate. În plus, evenimentul a fost o oportunitate foarte bună pentru companii de a-şi consolida imaginea de angajator, dar şi de a lua pulsul pieţei locale a forţei de muncă, a adăugat sursa citată.

Organizatorii intenţionează să organizeze Tîrgul de Cariere şi în alte oraşe ale ţării, primele destinaţii fiind localităţile Bălţi şi Cahul.

Tîrgul de Cariere a debutat, în anul 2006, în oraşul român Cluj-Napoca şi a adunat, pînă în prezent, 40 de ediţii în 10 oraşe din România, ajutînd circa nouă mii de tineri să-şi găsească locul de muncă potrivit, notează MOLDPRES. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *