Eveniment

Chișinăul a pierdut insulele din parcul „La Izvor”

Insulele de pe lacul parcului „La Izvor” au ajuns definitiv în proprietatea restaurantului „La Izvor”. Proprietarul localului, firma „Finpar Invest” SRL, a obținut câștig de cauză la Curtea Supremă de Justiție pe 10 octombrie. Judecătorii au argumentat decizia prin faptul că insulele sunt terenuri adiacente restaurantului. Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a declarat că va căuta soluții pentru a nu le ceda. „Lucrurile nu pot rămâne așa. Evident, ceva nu este curat la mijloc. Acele insule aparțin locuitorilor municipiului, administrație locale. Pentru cine nu este clar, o insulă de 1,5 ha nu poate fi un teren adiacent la o construcție care se află pe mal”, a declarat revoltat primarul. El a asigurat că va căuta să afle pe căi oficiale și neoficiale cine a fost implicat în această afacere.  Primăria estimează că prețul insulelor se ridica la suma de două milioane de euro. 

Pe de altă parte, șefa Direcției de asistență juridică, Diana Gurschi, spune că decizia CSJ este irevocabilă, și poate fi dusă la îndeplinire, chiar dacă Consiliul Municipal Chișinău nu o va susține.

„Finpar Invest” SRL ar fi ajuns în posesia celor două insule prin intermediul unei decizii de judecată în anul 2009, argumentând că acestea sunt terenuri adiacente restaurantului „La Izvor”. Potrivit jurnal.md, acționarul firmei „Finpar Invest” SRL este compania OTIV Prime Real Estate B.V. din Olanda, asociatul unic al căreia este compania cipriotă Finpar Victoria Ltd ce deține activele imobiliare ale omului de afaceri Vlad Plahotniuc. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *