Social

Chişinăul ar putea acorda până la un milion de lei şcolilor din Transnistria

Secretarul primarului general al mun. Chişinău, Lilian Carp, a prezentat astăzi lista de materiale didactice pe care Primăria capitalei va încerca să le ofere în 2012 celor opt şcoli cu predare în limba română din stânga Nistrului. Majoritatea instituţiilor preuniversitare româneşti din regiunea transnistreană au nevoie de cărţi, calculatoare şi aparataj audio/video (casetofoane, proiectoare, table interactive).

În acelaşi timp, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Dubăsari (cu sediul în "Centrul de reabilitare pentru bătrâni" din Cocieri) solicită un autocar pentru transportarea elevilor din localităţile învecinate, iar Liceul Teoretic "Ştefan cel Mare" din Grigoriopol (cu sediul în incinta liceului din Doroţcaia) ar dori să obţină, pe lângă mobilier, un tricolor şi bustul marelui voievod. Cheltuielile primăriei s-ar ridica la circa un milion de lei, în cazul în care se va procura un autocar pentru liceul din Dubăsari, estimat la 800 mii lei. Lilian Carp a precizat că banii vor fi alocaţi din fondul de rezervă al Primăriei. Edilul capitalei a spus că va examina lista, urmând să se consulte şi cu Direcţia Finanţe. 

La 12 noiembrie, Dorin Chirtoacă a fost la Tiraspol unde a participat la aniversarea a 20-a a Liceului Teoretic "Lucian Blaga". Cu ocazia aniversării, primarul Chişinăului a declarat că, începând cu anul 2012, în semn de solidaritate cu profesorii, Primăria Chişinău va veni cu o finanţare constantă către şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană, pentru mobilier şi aparataj tehnic. În acest context, precizăm că Primăria mun. Chişinău a procurat pentru liceul din Tiraspol un microbuz care, deja de doi ani, în fiecare dimineaţă aduce la ore 34 de copii din Slobozia, Cioburciu, Caragaş şi Sucleia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *