Actualitate

Chișinăul are nevoie de un gospodar. Discursul liderei PSRM la urna de vot

Politiciana și-a exprimat speranța că alegătorii se vor mobiliza la vot și vor lua o decizie corectă. „Eu cred că lucrurile se schimbă și într-adevăr Chișinăul va deveni o capitală a Moldovei cu care să ne mândrim, o capitală în care să stea în rând cu toate celelalte capitale, inclusiv și europene, și nu doar. Noi trebuie să avem specificul nostru al moldovenilor”, a notat politiciana.

Zinaida Greceanîi a îndemnat alegătorii să vină la vot, să nu asculte de acei politicienii care îndeamnă lumea să fie indiferentă, pentru că acest fapt este o iresponsabilitate totală.

În cursa electorală pentru șefia capitalei s-au înscris 11 candidați. Pentru ca alegerile să fie validate, cel puțin o pătrime din alegatori trebuie să se prezinte la urnele de vot. Câștigă alegerile candidatul care obține mai mult de jumătate din voturi. Dacă nimeni nu întrunește numărul necesar, peste două săptămâni, se organizează turul doi, în care vor lupta primii doi candidați cu cele mai multe voturi. Dacă alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, în doua săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleași liste electorale, cu aceeași candidați.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *