Actualitate

Chişinăul cere Tiraspolului să nu pună presiune pe şcolile cu predare în limba română din regiune

Declaraţia a fost făcută de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, în urma unei şedinţe comunce cu viceministrul educaţiei Liliana Nicolaescu-Onofrei şi administraţia Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din Tiraspol.

Viceprimierul pentru Reintegrare, a condamnat acţiunile adminsitraţiei transnistrene vizavi de şcolile cu predare în limba română din regiune. "Aceste presiuni încalcă dreptul copiilor la educaţie, împiedică buna desfăşurare a procesului educaţional şi nu fac altceva decât să agraveze situaţia în care se află aceste instituţii de învăţământ. Ele sunt contrare logicii procesului de consolidare a încrederii şi apropierii dintre maluri", a punctat Eugen Carpov.

La 5 decembrie curent, miliţienii separatişti au descins la liceul Lucian Blaga din Tiraspol şi i-au ameninţat cu închisoarea pe şefii instituţiei de învăţământ. Potrivit directorului liceului, Ion Iovcev, miliţienii au dat busna la el în birou, după ce acesta a refuzat să prezinte mai multe documente unei funcţionare din regiunea separatistă. Funcţionara a venit să verifice situaţia salariilor profesorilor din liceu, dar şi situaţia financiară a instituţiei. 

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *