Actualitate

Chișinăul dă 10 milioane de lei pe an în schimbul unui teren pentru depozitarea gunoiului

Edilul a menționat, la ședința operativă de la Primărie, că protestul locuitorilor din Bubuieci a scos la iveală o problemă despre care se cunoaște demult și anume că deja capacitatea gunoiștii din localitate este epuizată. Municipalitatea examinează mai multe variante unde ar putea să evacueze gunoiul în condițiile în care autoritățile și localnicii din Țânțăreni se opun ca deșeurile să fie transportate la gunoiștea amenajată la periferia satului.

Dorin Chirtoacă a mai spus că în gunoiștea de la Țânțăreni au fost investiți 25 de milioane de euro și aceasta este unica care respectă standardele de mediu. Ca și soluție, în cazul în care autoritățile de la Țânțăreni continuă să se opună, urmează a fi emisă o decizie de Guvern prin care terenului să-i fie atribuit statut național.

Până atunci însă, e nevoie de o alternativă temporară. Municipalitatea este gata să ofere10 milioane de lei pe an pentru un teren pe care ar putea fi evacuat gunoiul din Chișinău. Condiția este ca terenul să fie amplasat în raza a 50-70 de kilometri de capitală. 

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *