Timpul Liber

Chișinăul de seară te scoate din casă!

VINERI

Vineri, artistul vizual Danil Tabacari, creațiile căruia au circulat prin toată lumea, invită la o sesiune de întrebări-răspunsuri despre arta vizuală în muzică. El va explica totul de la A la Z despre interpretarea live, videoclipuri, echipamente, caracteristicile tehnice, dar și multe alte detalii. Întâlnirea va avea loc la Tipografia 5, ora 18.00. Intrarea este liberă.

Seara de 13 decembrie puteți s-o continuați vizionând concertul formației „Cuibul”. Acesta va avea loc în „Three Bears Pub”, la ora 20.00. Nu ratați o seară frumoasă de jazz alături de apreciata formație.

În cazul în care vă doriți un sfârșit de săptămână mai dinamic, puteți opta pentru concertul trupelor „COMA și E.M.I.L”, cu începere de la ora 21.00. Concertul acestor două formații româneşti face parte din turneul „Breaking Bad Since 2000”, prin care acestea sărbătoresc 13 ani de evoluţie permanentă. Evenimentul va avea loc în Clubul „Albion”.

SÂMBĂTĂ

Sâmbăta aveți ocazia să vă cufundați în… Africa. Muzeul „Zemstvei” organizează un eveniment care se va desfășura sub îndrumarea strictă a unui băştinaș al Nigeriei, Abayomi Ogundipe. În program intră muzică și dansuri africane, ceai african „Rooibos”, o băutură specială din frunze de plante africane, poveşti africane și spectacol bazat pe motivul unui ritual dedicat iniţierii unui șaman în toboșari.

Seara zilei de sâmbătă o puteți petrece, de altfel, în ritmuri de disco, pop, electronică și punk la Tipografia 5, care vă asigură o „tropăială veselă și animații colorate” alături de DJ-ii YellowBlueBus, abSynth și TBA.

DUMINICĂ


În ultima zi a săptămânii puteți merge cu copiii la spectacolul „Sus, la munte!”, care va avea loc la ora 11.00, în incita Teatrului „Licurici”. Acolo vor afla povestea lui Norişor, un căţeluş care porneşte în munţi, la turmele de oi, să le pască printre nori. În drum spre visul său, el întâlneşte diferite caractere – câini de rasă – fiecare cu obiceiul şi felul lui de-a fi.

Iar seara, la ora 18.00, vă puteți delecta cu spectacolul „Take, Ianke și Cadâr”, la Teatrul „M. Eminescu”, care readuce în scenă una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi și a se întrece pe sine însuşi.

Tot duminică, la ora 21.00, „Jazz Cafe” vă invită la un program cu muzică live „ImprovizPiano”, care oferă improvizații romantice și jazz în interpretarea lui Oleg Mutu.

De altfel, duminică aveți ocazia să vizionați un documentar elvețian – „Forbidden Voices” („Voci interzise) -, proiectat în cadrul „One World Romania tour 2013”. Filmul relatează istoria feministelor cibernetice influente din Cuba, China și Iran, care continuă activitatea de blogging pentru a putea informa oamenii din întreaga lume despre încălcările drepturilor omului din țările lor. Filmul dezvăluie imagini autentice şi interviuri cu persoane care au căzut victime ale regimurilor dictatoriale pentru simplul fapt că şi-au făcut publice opiniile.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *