Bună Dimineața

Chișinăul fără microbuze

La o anumită perioadă de timp, șoferii de microbuze din capitală readuc în discuție majorarea tarifului pentru o călătorie până la cinci lei. Însă de fiecare dată când aceștia solicită mărirea costului biletului trebuie analizată și posibilitatea ca în Chișinău să nu mai circule aceste bucăți de fier. Cel mai des la volan vedem șoferi care vorbesc la telefon, fumează, ascultă muzică sau utilizează un limbaj necenzurat.

De unde au luat că doar ei sunt afectați de deprecierea leului? Ceilalți oameni sunt la fel de necăjiți din cauza acestui fenomen. O taxă de cinci lei îi va bate la buzunar pe majoritatea, deci, mărirea plății trebuie exclusă.

Dacă pe șoferii de microbuze nu-i aranjează taxa de trei lei, atunci să renunțăm la această formă de transport public. Astfel se vor suplini rutele de autobuze și troleibuze, care vor aduce mai mulți bani în bugetul local.

Dacă nu va mai fi acest mijloc primitiv de transportarea a oamenilor, vom scăpa de microbuzele pline până la refuz, mirosul insuportabil din salon, îmbulzeala, respectiv, bani furați, haine rupte sau pantofi murdari.

Nu este mare secret că în spatele acestor rute se speculează cu sume enorme de bani. Cineva îmbogățește, iar asta îi face orbi și nu mai știu să respecte oamenii simpli, cei care zilnic sunt nevoiți să călătorească prin oraș în condiții mizerabile.

Reprezentanții Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie au declarat că șoferii de microbuze din capitală colectează semnături pentru a organiza pe 16 martie, duminică, un miting la care vor cere majorarea preţului de călătorie. În replică, primarul capitalei a declarat în repetate rânduri că tariful va fi majorat doar atunci când șoferii vor respecta regulile de circulaţie. Măcar atât, decât nimic.

Noi nu mai putem accepta ca cineva să-și bată joc de noi în asemenea hal. De aceea trebuie să optăm pentru cele mai sigure mijloace de transport public, iar printre acestea, cu siguranță, nu se găsesc microbuzele.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *