Social

Chișinăul „îl pune la perete” pe Lavrov: Ținem să amintim părții ruse că moldovenii doresc pace, libertate și democrație

Ministerul de Externe de la Chișinău respinge declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care consideră Republica Moldova drept „următoarea Ucraina”.

„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

„Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a mai adăugat el.

Vă amintim că recent, Serghei Lavrov a declarat că Republica Moldova este următoarea țară în care riscă să se repete scenariul din Ucraina, iar Occidentul văd Moldova drept „următoarea Ucraina”, iar președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este pregătită „pentru aproape orice”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Umflatul asta de ministru de externe este mult prea prost pt functia pe care o ocupa. El trebuia sa-i spuna asa lui Lavrov: Voi, rusilor, nu va mai dati cu parerea despre Moldova, caci nu aveti nici un drept, pt ca ati furat-o cu japca in mai multe randuri, ati deportat moldovenii in Siberia si ati adus in schimb rusi, pe care acum ziceti ca ii aparati, desi tot voi i-ati bagat in Moldova. Ministrul acesta este prea bland cu Lavrov, de aceea isi permite Rusia sa considere Moldova drept gubernie ruseasca !

    1. Moldovenii sunt de facto nudte pseudo rusi sau ” rusi wanna be” , cum se spune un engleza. Acestia vorbesc ruseste peste tot, au i mentalitate inchisa, pro rusa , au votat comunistii la putere in ultimii 30 de ani. Daca aud de romani, incep sa isi faca cruci. Un popor pestrit imbecilizat, pro rus si anti European. Moldorusii!

  2. Javrov trebuie sa stie. că Rusia este in cadere liberă !Atacarea Moldovei va grăbi çăderea definitivă a Rusiei ! Trupelr NATO de pe teritoriul Romăniei se cam plictisesc , de abia așteapta un pic de joaca și antrenament cu gloata ruseasca ! In plus trebuie rezolvata si problema Transnistriei .Si se va rezolva ,foarte curînd !

  3. Russia trebuie sa cunoască ca Republica Moldova este un un subiect internațional, dacă nu, sa citească Declarația de independența a Republicii Moldova.Lavrov &Co trebuie sa uite ambițiile imperiale, bolnave in secolul XXI . Președintele Moldovei, Maia Sandu nu trebuie sa facă rapoarte la mitropolia imperiala, și nici sa-i asculte părerile , ci doar in fata Mariei Sale- ALEGĂTORUL – poporul Republicii Moldova!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *