Eveniment

Chișinăul îmbrăcat în straie de sărbătoare: Pomul de Crăciun a fost inaugurat iar pe scena PMAN a fost interpretat imnul României (GALERIE FOTO)

Cu acest prilej în Piaţa Marii Adunări Naţionale a avut loc un concert la care au participat formaţiile de copii Lollipops, Do-Re-Mi-Show, „3 amici”. La fel, au evoluat vedetele Ludmila Balan, Iurie Sadovnic, Diana Brescan, Tatiana Heghea, Georgeta Voinovan, Cristina Pintilie, Catharsis, Guz, Alexandru Manciu, Maria Iliuţ şi ansamblul „Crenguţa de iederă”, „Plăieşii”.

În scenă a urcat şi primarul general, Dorin Chirtoacă, care a felicitat cetăţenii adunaţi în piaţă cu prima zi de iarnă, dar şi cu Ziua Naţională a României. Edilul a declarat că inaugurarea Pomului de Crăciun a devenit o tradiţie an de an aici în PMAN.

După ce în scenă a fost interpretat imnul României de către un grup de elevi din capitală, Dorin Chirtoacă a declarat că nu ştie dacă şi la anul viitor pe 1 decembrie va fi prezent la inaugurarea sărbătorilor de iarnă şi aceasta pentru că în vara anului viitor urmează să aibă loc alegeri locale, dar a menţionat că acest moment solemn– răsunarea imnului român în PMAN, înseamnă că pentru acest moment misiunea a fost îndeplinită în mod simbolic şi această misiune trebuie dusă mai departe.

Menționăm că, pomul de Crăciun de anul acesta are aproximativ 20 de metri. Bradul a fost decorat cu peste o mie de globuri de culoare roşie şi argintie şi peste 2 kilometri de ghirlandă. Autorităţile nu au cheltuit bani pentru procurarea coniferului, acesta a fost oferit gratuit de către o întreprindere municipală.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *