UE / Nato

Chișinăul începe să înțeleagă ce înseamnă geopolitica? Autorități din Republica Moldova și reprezentanți NATO, discuții privind dezvoltarea cooperării

Adjunctul asistentului secretarului general NATO, Burcu San, a vizitat Republica Moldova, unde a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău, Ruslan Bolbocean. Vizita se înscrie în calendarul dialogului anual pe care îl au cele două autorități cu privire la implementarea unor programe de cooperare bilaterală.

Secretarul de stat a trecut în revistă prioritățile curente ale autorităților Republicii Moldova, evidențiind în special avansarea procesului de integrare europeană, reforma justiției, combaterea corupției, gestionarea subiectelor de securitate și provocărilor de ordin social-economic.

Reformarea și modernizarea sectorului de securitate și apărare în conformitate cu cerințele mediului actual de securitate rămâne, de asemenea, un obiectiv important. În context, a fost subliniată importanța avansării cooperării bilaterale în cadrul programelor NATO.

Oficialul NATO a reconfirmat sprijinul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterată susținerea organizației pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate. De asemenea, a fost exprimată disponibilitatea Alianței de a sprijini în continuare procesele de reformare și modernizare din Republica Moldova, în baza solicitărilor autorităților de la Chișinău.

Amintim că în timpul ultimelor alegeri parlamentare, PAS era obsedat de o idee fixă – „noi nu facem geopolitică”. Ultimele evenimente din Ucraina, demonstrează cât de greșită a fost abordarea de atunci.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cand o faci pe fata cu NATO si te plangi ca te face lumea bagaboanta , ca tu esti neutra etc ,bravo Moldova tine-o tot asa pana la un gangbang.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *