ActualitateUnirea

Chișinăul nu mai rezistă singur! Gaz și știri de la ruși, energie și alocații pentru copii de la români, bani de la europeni, dar votează… cu Dodon, Șor sau Voronin

Gaz de la ruși, energie din România, bani de la europeni, cărți și benzină din România, știri din rusia, alocații pentru copiii de la români, dar votează cu Dodon, Șor sau Voronin.

Statul R. Moldova nu produce nimic pentru a-și acoperi consumul de produse necesare existenței, de la haine la cărți, de la benzină, motorină, gaz sau electricitate – cu mici exceptii, în toate domeniile RM importa.

Politicieni din RM sunt extrem de aroganți pentru că așteapta Bucurestiul să convingă că Unirea e unica soluție. 
Daca agresiunea putinistă nu va înceta, iar economia Republicii Moldova va continua sa sufere, partidele de la Chișinău vor fi obligate să înțeleagă că nu există alta cale de optimizare a costurilor decat reintegrarea R. Moldova în statul român.

Chisinaul cheltuie pentru întreținerea Parlamentului, Guvernului, Fiscului, Vămii și a întregul aparat birocratic – sute de milioane de euro în fiecare an, aceste sume enorme de bani ar putea fi folosite pentru infrastructură, spitale, educație,cultură sau pensii, dar RM îi irosește pe instituții INUTILE, deoarece ele deja există în România.

Societatea din R. Moldova trebuie să înțeleagă că investițiile în actualul stat R. Moldova sunt o risipă de bani, din care profita doar mafioții din transnsitria, spălatoriile de bani și criminalii mărunti din politica. Oamenii simpli aleg mereu România dacă își doresc să poată munci (adică să plece peste hotare), dacă vor să-și dea copiii la studii, sau vor un minim ajutor din partea statului pentru crearea unei familii.

Este oare societatea din R. Moldova atât de naivă și mioapă încât să nu se folosească de oportunitatea apărută odată cu războiul ruso-ucraineană?

Cine vorbește despre „viitorul luminos” ca stat membru al UE – minte cu nerușinare. R. Moldova este condamnată să rămână un stat eșuat la periferia europei, să fie invadată de ruși sau să se reintegreze în România – alte căi nu are.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. RM nu va intra in UE nici in 20 de ani. Nu poate fi integrat un stat cu armata 14 rusa pe teritoriu, gagauzia, transnistria, plus ca la urmatoarele alegeri daca castiga Dodon, acesta va retrage Molova din negocierilecu UE. Fara ajutorul romaniei nici macar nu era admisa la negocieri, a fosta dmisa in detrimentul georgiei ce ar fi meritat mai mult..
    RM importa din romania 5mil mc gaz zilnic pentru necesar…Moldovenii sunt prea noslagici, iar politicienii de acolo tin cu dintii de posturi..

  2. RM e „țara” pluii, „creația” ribentrop-molotov, „desăvârșită” de stalin și propaganda moscălesco-bolșevică. În „țara” numită RâMa, la 31 de ani de „independență”, tronează la mare cinste monumentele ocupantului bolșevic, tancurile stau pe piedestal cu țevile spre România, foarte puținele cimitire militare românești sunt batjocorite fără să se caute a se găsi vinovații (vezi cel mai nou caz Florești) -neluînd în seamă că acei oameni au murit tocmai pentru libertatea acelor locuri, populația stă pe propagandă rusă non stop dar în același timp stă cu mâna întinsă spre România, UE și SUA. „Guvernanții” acestui pseudostat sunt cei mai câștigați din existența acestui „stat”, corupția și schemele de corupție cu „fratili” moscal sau interpușii acestuia sunt la mare cinste inclusiv acum cu așa-zisul guvern „proeuropean”.
    „Statul” RâMa produce niște „mândri” cetățeni ai „națiunii civice moldovenești”, adică niște zombați de propagandă moscălească, pro…, autosuficienți și pro…, milogi la oricine „ni dă, ni faci, ni agiutî”, dar permanent susținând ocupantul rus și politicile barbare și criminale ale acestuia chiar dacă sunt îndreptate împotriva lor și a „statului neutru și independent” RâMa.
    În acest „stat” nivelul maxim al proromânismului este de 35% în condițiile în care pomenile din România sunt foarte generoase, ținând practic acest pseudostat în viață. Acești impotenți nici după 31 de ani de independență nu au curaj să recunoască oficial care este limba ce o vorbesc, ei vorghesc „limba di stat”… Ăsta e nivelul de „potență” a „statului” respublica molotova…

  3. “Societatea din R. Moldova trebuie să înțeleagă că…”? Societatea a avut timp cel putin 30 de ani sa inteleaga ca… Cine nu a reusit inca sa inteleaga, inseamna ori ca e prea prost, ori nu vrea sa inteleaga. De curand o ruda ce traieste intr-un sat din nordul RM, imi povestea cum sedea ea la masa cu alte rude de prin zona. Una din acele rude e insurat cu o rusoaica, cum e normal prin RM, drept care toti se straduie sa vorbeasca fata de ea rusa, ea nestiind o boaba romaneste (desi e nascuta acolo). Iar rusoaica are un fiu ce traieste la granita Ucraina-Rusia si toti erau foarte indignati de ucraineni, ca dece fac atata zgomot de arme, de nu pot bietii rusi sa doarma noaptea… In RM, cam toti sunt absolut convinsi ca ucrainenii se omoara intre ei, instigati de americani, si ca bietii rusi sunt total nevinovati, ei nefiind prezenti in Ucraina. Cam asta e nivelul intelectual in RM, doar ca sa fie clar!

  4. Chișinăul nu rezista, pentru că așa au dorit putinoizii, să nu reziste nicicum. Așa va fi și la un eventual referendum. Multi, dar foarte multi nu vor rezista tentației și vor vota împotriva, sau nicicum. Așadar, să nu ne îmbătăm cu apa rece și să ținem cont de “rezistenta” moldovenilor în fața iluziei. Realitatea de azi nu se compara cu cea din 1918. Vorba vine: la plăcinte înainte, la razboi, înapoi. Prea multe scursuri exista între Prut și Nistru. Prea multe deșeuri insalubre. Prea multe conserve tactice Prea multi sceptici și prea multi adulatori ai regimului terorist putinist. Ca să faci Unirea, ai nevoie de protecție, nu doar divină. Deocamdată, Moldova are nevoie de lumina, căldură, gaz etc. Dna Maia Sandu, Occidentul, implicit dl Iohannis, înțeleg mult mai bine cat de fierbinte poate fi cartoful.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *