Social

Chișinăul rămâne preferatul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Prezentă la Chișinău, pentru o vizită de două zile, în cadrul căreia a urmărit cum se desfășoară acțiunile finanțate prin programele instituției pe care o conduce, secretarul de stat a avut o întâlnire cu reprezentanții principalelor produse media de limba română de la Chișinău. La discuții au participat și ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, dar și șeful misiunii diplomatice moldovenești la București, ambasadorul Iurie Reniță.

În cadrul acestor discuții au fost prezentate mai multe aspecte ce țin de funcționarea instituțiilor media de limbă română. Activând într-un peisaj informațional dominat de vehiculele mediatice rusești, care au inundat piața de comunicații în masă și participă direct la procesul de manipulare a populației în direcția dorită de Federația Rusă, jurnaliștii au subliniat rolul pe care îl au ziarele, radiourile și portalurile în menținerea Republicii Moldova în spațiul limbii române și al culturii europene.

Natalia Intotero, care a afirmat că niciunul dintre proiectele demarate în timpul mandatului fostului secretar de stat, Eugen Tomac, nu a fost stopat, a promis să mențină interesul pentru românii basarabeni la aceleași cote ca și predecesorul Domniei sale, alocând cu prioritate fonduri din bugetul DPRP pentru Chișinău.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *