Ultima oră

Chişinăul riscă să meargă cu mai multe bile negre la summitul de la Riga

Declaraţia aparţine expertului român, George Scarlat, şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Orizont european” de la postul de televiziune „TVR-Moldova”, transmite IPN.

Potrivit lui George Scarlat, „ministrul de externe al României a dat asigurări că va susţine necondiţionat Republica Moldova la summitul de la Riga. Însă Chişinăul riscă să se ducă la acest summit cu mai multe bile negre. Una din ele este scoaterea partidului lui Renato Usatîi din cursa electorală cu câteva zile înainte de scrutin. Dacă restricţiile prevăzute în pachetul de amendamente la Codul audiovizualului vor fi votate, atunci ministrul nostru va fi pus într-o situaţie dificilă”, a spus expertul.

George Scarlat şi-a exprimat regretul în legătură cu acel proiect de lege elaborat de către parlamentarii de la Chişinău privind modificarea Codului audiovizualului. „Mă întreb dacă mai este o prioritate pentru Chişinău integrarea europeană. Am senzaţia că politicienii de la Chişinău nu înţeleg extrema sensibilitate privind libertatea de exprimare”, a declarat Scarlat.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *