Actualitate

Chișinăul se roagă de separatiștii pro-ruși din Tiraspol să „negocieze” criza energetică

Chișinăul cere convocarea unei reuniuni în formatul 1+1, pentru a discuta cu Tiraspolul gestionarea crizei energetice, anunță Biroul de Reintegrare. La discuții sunt invitați reprezentanți ai instituțiilor de profil de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în formatul de negocieri „5+2″.

„În legătură cu criza energetică care se amplifică și necesitatea discutării aspectelor problematice, clarificării unor aspecte tehnice și identificării unor soluții pentru depășirea problemelor apărute recent pe întreg teritoriul țării, Chișinăul a solicitat convocarea unei întrevederi de lucru la nivel de reprezentanți politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului”, anunță Biroul pentru Reintegrare.

Săptămâna trecută, Cuciurganul a limitat furnizarea energiei electrice către malul drept, de la 70% din volum necesar la doar 27%. Conform Tiraspolului, măsura este aplicată după ce Gazprom a micșorat volumul de gaze livrat către Transnistria.

Chișinăul a anunțat mai multe măsuri pentru a economisi curentul electric, dar și eventuale deconectări. În același timp, autoritățile precizează că sunt în căutarea noilor furnizori de curent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *