Actualitate

Chișinăul urmărește fără reacție cum trei rachete care au lovit Ucraina au trecut prin spațiul aerian al R. Moldova. Au fost lansate din Marea Neagră

În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață, 10 octombrie, asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării informează că astăzi, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova. De asemenea, și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a declarat pe pagina sa de Twitter că trei rachete de croazieră lansate în această dimineață asupra Ucrainei de pe nave rusești în Marea Neagră au traversat spațiul aerian al țării noastre. Ulterior, ambasadorul Rusiei va fi convocat pentru a oferi o explicație.

Țintele respective au parcurs următoarele direcții:

1. localitățile Ciornaia -Moghilev Podolsk (Ucraina) – Rîbnița – Soroca – Moghilev Podolsk.

2. Ciornaia – Voronovka (Ucraina) – Rîbnița – Rudi (Soroca)

3. Ciornaia (Ucraina) – s. Popencu (Republica Moldova) – Cineșcăuți (Florești) – în direcția Ucrainei.

Aceste ținte au fost confirmate, inclusiv de structuri responsabile din Ministerul Apărării Naționale al României și al Ucrainei. Totodată, țintele au fost observate de sistemele de monitorizare ale Întreprinderii de Stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian și Deservirea Traficului Aerian „MOLDATSA”.
Țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul aerian al țării.

Ministerul Apărării, în colaborare cu structurile responsabile din țară, monitorizează atent situația în regiune, și condamnă ferm atacurile armatei ruse asupra orașelor din Ucraina, soldate cu victime.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cred că ar trebui creată tehnologia de redirijare către expeditor a rachetelor!. Ar fi ce mai economică invenție!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *