Social

Chişinăul va avea un azil pentru maidanezi de 2 milioane de euro?

"Nu-i prea mult pentru câini? Pentru bugetul municipal e o sumă mult prea mare", a replicat primarul la auzul preţului anunţat. Dorin Chirtoacă a invitat organizaţiile neguvernamentale să identifice surse externe de finanţare. "Soluţia trebuie găsită, pentru că riscurile sunt prea mari", a adăugat primarul. El nu a exclus ca din buget municipal să fie alocaţi bani în acest scop chiar în anul acesta.

Proiectul prevede construcţia unui complex de clădiri format dintr-un spital clinic, un bloc administrativ, un crematoriu pentru leşuri şi voliere cu o mie de locuri. În cazul în care ar exista finanţare, construcţia azilului s-ar realizat în doi ani. 

La Chişinău nu există niciun azil pentru câinii vagabonzi. Singurul mijloc utilizat pentru a reduce numărul patrupezilor fără stăpân este otrăvirea. Până acum, la Băcioi funcţiona un azil pentru câini al asociaţiei neguvernamentale "Alga". Preşedintele ong-ului, Valentina Dubnic, nu crede că autorităţile municipale vor cu adevărat să construiască un azil pentru maidanezi. "Sunt nişte minciuni. Nu-i mai cred. Regia "Autosalubritate" continuă să otrăvească maidanezii din oraş", susţine Valentina Dubnic. Ea a anunţat că într-o lună va organiza la un post de televiziune public un concert de binefacere "Un leu pentru căţelul tău". Totodată "Alga" a pregătit deja un azil provizoriu la Floreni pentru maidanezii din Chişinău.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *