Culinar.md

Chocolate Cupcakes

 Ingrediente:
– 300 gr ciocolată amăruie
– 12 linguri. ( unt)
– 100 gr zahăr
– 4 ouă
– 300 gr. faina
– 6 lingurite praf de cacao
– 1 pliculet praf de copt
– 1 varf de cutit sare

Mod de preparare:
Se prepară cupele de coacere si se imbraca in hartie de copt. se taie ciocolata, se pune intr-un castron, se adauga unt si se pune castronul peste o oala in care apa fierbe. Se amestecă până se topeşte şi untul de ciocolata, formandu-se un amestec omogen. Luati bol-ul de pe foc si amestecati cu mixer-ul zahar. Se amesteca pana incepe sa se raceasca (aproximativ 10 minute). Se adauga pe rand ouale, se mai bat cateva minute cu mixer-ul apoi se adauga faina, pudră de cacao, praf de copt şi sare în acest amestec, continuati sa mixati pana veti avea iarasi o compozitie omogena. Se toarna aluatul obtinut in cupele pregatite pentru copt, se introduc in cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt aproximativ 25 de minute (verificati cu o scobitoare ca sa vedeti daca s-au copt bine). Se orneaza cu zahar praf…frisca…migdale…dupa preferintele fiecaruia..


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *