ActualitateExterne

Ciclonul Remal a lovit Bangladeshul. Valurile provocate de furtună au inundat multe localităţi din zonele de coastă

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa după ce un puternic ciclon tropical format în Golful Bengal s-a dezlănţuit asupra regiunilor costiere din Bangladesh şi din India, informează DPA, potrivit Agerpres.

Ciclonul, denumit Remal, a traversat deja zona costieră şi scade treptat în intensitate, a anunţat luni departamentul meteorologic din Bangladesh.

Remal, care s-a abătut asupra zonei de coastă însoţită de vânturi ce au atins viteze de până la 120 de kilometri pe oră, a provocat pene de curent în multe districte din apropierea ţărmului.

Furtuna a avariat numeroase locuinţe cu acoperişuri din paie, a dezrădăcinat arbori şi a doborât stâlpi de electricitate, potrivit relatărilor din presa locală.

Au fost raportate două decese

Au fost raportate două decese, a anunţat duminică seară ministrul pentru Gestionarea dezastrelor, Muhibur Rahman.

O persoană a fost luată de un val de furtună în districtul Patuakhali, iar cealaltă victimă şi-a pierdut viaţa în timp ce încerca să se adăpostească, în districtul Satkhira.

Valurile provocate de furtună au inundat multe localităţi din zonele de coastă după ce digurile de protecţie împotriva inundaţiilor au fost avariate, a spus el.

Evaluarea la faţa locului a pagubelor în urma ciclonului este în curs de desfăşurare, a spus un oficial din departamentul pentru managementul dezastrelor.

Anterior, guvernul a mutat peste 800.000 de rezidenţi din zona de coastă în adăposturi şi refugii împotriva ciclonului.

Zona de ţărm a Bangladeshului este lovită adeseori de cicloane tropicale severe care se formează în Golful Bengal.

Peste 450.000 de persoane au murit în urma celor 12 cicloane majore care au lovit zona de coastă din Bangladesh începând cu 1965, potrivit unui raport din 2016 despre gestionarea dezastrelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *