CSI / Rusia

(CIFRA ZILEI) O zi de operaţiuni militare în Siria costă bugetul Rusiei 4 milioane de dolari

Conform estimărilor Jane’s, costul minim al unei zile de operaţiuni militare în Siria este de 2,4 milioane $, dar analistului senior Ben Moores crede că aceste cifre sunt aproximative: „costul real este mai aproape de circa 4 milioane de $ pe zi”.

Astfel, de pe 30 septembrie, când a început operaţiunea militară în Siria, bombardamentele au costat Rusia între 80 şi 115 milioane de dolari.

Această suma include livrarea de echipamente militare, realizarea infrastructurii, salariile personalului, precum şi costul bombardamentelor aeriene.avion rusesc rachetă bombă

Potrivit analiştilor, fiecare misiune a unei aeronave militare costă circa 12 mii de dolari ora de zbor, la elicoptere costurile sunt mai mici – 3 mii de dolari pe ora. Plus, aproximativ 750 de mii de dolari pe zi sunt cheltuiţi pe muniţie.

Pentru salariile militarilor, Kremlinul poate plăti până la 440 de mii de dolari pe zi. După cum se ştie, bugetul de apărare al Rusiei în 2015 s-a ridicat la 50 de miliarde de dolari.

Anterior, experţii militari au estimat valoarea operaţiunilor militare ruse în Siria la aproximativ 1 miliard de $ pe an.

sursa. paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *