Actualitate

CIFRELE NU MINT! 18,6 milioane de ruși trăiesc sub pragul sărăciei, iar fiecare al șaselea rus vrea să emigreze. Veniturile reale ale rușilor au scăzut pentru al șaptelea an consecutiv

În același timp, unul din zece consideră că Rusia nu ar trebui să se străduiască să atingă niciun obiectiv global (10%), iar 6% văd obiectivul Rusiei în realizarea conducerii în spațiul post-sovietic. Potrivit respondenților, Rusia ar trebui acum să se străduiască în primul rând pentru bunăstare și un nivel ridicat de viață (12%), pentru dezvoltarea politicii sociale (11%), precum și pentru a menține relații pașnice cu alte țări, pentru a nu declanșa conflicte și a cheltui mai puțin pentru arme (10 %). 9% dintre respondenți consideră că este necesar să dezvolți și să întreții o afacere.

Veniturile reale ale rușilor au scăzut pentru al șaptelea an consecutiv – de la anexarea Crimeei și de la introducerea primelor sancțiuni occidentale. În ultimii doi ani, numărul cetățenilor care își planifică viitorul pentru următorii cinci până la șase ani a scăzut de la 17 la 11%. Un sondaj recent realizat de „Centrul rus de cercetare a opiniilor” a arătat că fiecare al șaselea rus vrea să emigreze.

Conform ultimelor date de la Rosstat, 18,6 milioane de cetățeni (12,7% din populația Rusiei) trăiesc sub pragul sărăciei. Populația Rusiei pe fondul unei pandemii până la sfârșitul anului 2020, conform estimărilor preliminare ale autorităților ruse, va scădea cu 158 mii de oameni – aceasta este de maximum 14 ani. Nivelul sărăciei din țară (ponderea rușilor cu venituri sub minimul de existență) în 2020 va crește la 13,3%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *