Actualitate

Cimitirul de Onoare al Ostașilor Români din Orhei a fost reinaugurat cu un ceremonial religios

Ziua Eroilor români este marcată anual la sărbătoarea Înălţarea Domnului. Cu această ocazie, în România astăzi sunt organizate mai multe evenimente de comemorare a celor căzuți în cele două conflagrații mondiale.

În toate lăcaşele de cult au fost trase clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ s-a păstrat un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

Peste 850 de militari români şi străini – din Austria, Bulgaria, Germania, Italia şi Republica Moldova vor defila pe nou inaugurată Calea Eroilor din municipiul Buzău. 

De asemenea, depuneri de coroane şi jerbe de flori s-a desfășurat cu sprijinul reprezentanţelor diplomatice ale României, la cimitirele şi monumentele/operele comemorative dedicate ostaşilor români din Armenia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Federaţia Rusă, Republica Moldova, Polonia, Slovacia şi Ungaria.

În plan bisericesc, pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 şi a continuat până la instaurarea regimului comunist în 30 decembrie 1947. După căderea regimului comunist, această tradiţie a fost consfinţită prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, scrie radiochisinau.md.

Sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român, în memoria ostaşilor şi luptătorilor români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.

Sursa: 10TV.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *