Actualitate

Cinci afgani arestați după ce au trecut ilegal hotarul din Ucraina în Republica Moldova

În această dimineaţă, în jurul orelor 3:00, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune, un grup de cinci persoane care înaintau pe drumul interurban spre localitatea Săiţi. Imediat inspectorii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia cele cinci persoane au fost reţinute şi conduse la sediul Sectorului în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de o familie din Afganistan, formată din doi maturi şi trei copii.

În cadrul cercetărilor, persoanele au recunoscut faptul trecerii ilegale a frontierei de stat, totodată, prezentând poliţiştilor de frontieră paşapoartele de refugiat, eliberate de autorităţile ucrainene. Reieşind din faptul că persoanele au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova, familia va fi transmisă Biroului de Migraţie şi Azil al MAI.

În baza celor constatate, angajaţii Poliţiei de Frontieră au iniţiat investigaţiile necesare, în vederea stabilirii persoanelor implicate în organizarea canalului migraţional ilegal.

sursa: tv7.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *