Externe

Cinci cetățeni japonezi au scăpat dintr-un atac sinucigaș cu bombe în Pakistan

Cinci cetățeni japonezi au supraviețuit vineri unui atac sinucigaș cu bombă asupra vehiculului lor, în timp ce poliția din orașul pakistanez Karachi a împușcat un bărbat înarmat care îl însoțea pe atentator, a anunțat un purtător de cuvânt al poliției, însă doi trecători au fost răniți.

Militanții islamiști care încearcă să răstoarne guvernul și să instaureze propriul lor stil strict de guvernare islamică au lansat unele dintre cele mai sângeroase atacuri din Pakistan în ultimii ani, iar unele grupuri separatiste au avut ca țintă străini, inclusiv chinezi.

Japonezii nu au fost răniți și au fost mutați într-un loc sigur în custodia poliției, a declarat purtătorul de cuvânt, Abrar Hussain Baloch, deși cei doi trecători și un paznic care îi însoțea pe vizitatori au suferit răni.
“Unitatea mobilă a poliției, care se afla în apropiere, a răspuns rapid atacatorilor, iar gărzile de securitate ale oaspeților străini au reacționat imediat”, a adăugat Baloch.

Premierul Shehbaz Sharif a condamnat atacul și a declarat că acțiunea promptă a poliției a fost crucială în salvarea de vieți.Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilității pentru atac din partea vreunui grup militant. Identitățile cetățenilor japonezi nu au fost identificate imediat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *