Ultima oră

Cinci indonezieni, refugiaţi într-un copac de frica tigrilor, au fost salvaţi după patru zile

Circa 30 de poliţişti, militari şi personal de salvare i-au găsit pe cei cinci speriaţi şi deshidrataţi, într-una din cele mai dense jungle din insula Sumatra, în care trăiesc tigri şi elefanţi, informează Agerpres. Tigrii erau încă la poalele copacului când au sosit salvatorii, împiedicându-i pe oamenii îngroziţi să coboare.

Salvatorii au rămas la distanţă şi i-au lăsat să acţioneze pe dresorii de animale, care au reuşit să calmeze tigrii, a spus Dicky Sondani, şeful poliţiei locale. "Dresorii s-au apropiat de animale cântând mantre. În cele din urmă tigrii au plecat", a arătat el.

După S.O.S.-urile lansate de cei cinci bărbaţi din copac a început o vastă operaţiune de salvare. Indonezienii au mers săptămâna trecută în parcul naţional Leuser (nordul Sumatrei) să caute o specie de lemn rară şi foarte preţioasă. În căutare de hrană, ei au pus capcane pentru căprioare şi antilope, însă un pui de tigru a căzut într-una din ele, murind şi declanşând furia tigrilor, care i-au atacat pe oameni.

Potrivit asociaţiilor de apărare a animalelor, această nouă dramă este doar ultimul exemplu din confruntările între oameni şi animalele sălbatice ca urmare a distrugerii habitatului natural al celor din urmă. Tigrii din Sumatra se numără printre cele mai ameninţate specii din lume, în sălbăticie existând numai 400-500 de exemplare. Parcul naţional Leuser, unde s-a petrecut drama, este şi el ameninţat de un controversat proiect de despădurire.

Sursa: rtv.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *