Justiție

Cinci membri ai unui grup infracțional, trimiși pe banca acuzațiilor pentru contrabandă cu 33 de automobile furate din UE

Cinci membri ai unui grup infracțional care făcea contrabandă cu automobile din UE au fost trimiși pe banca acuzaților. Mai exact, aceștia au furat din țările Uniunii Europene 33 de automobile cu o valoare estimată la 15 milioane de lei. Ulterior, aceștia le aduceau ilegal în Republica Moldova pentru a le comercializa, transmite Deschide.md.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cei cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost reținuți în 2021. Toți cinci sunt domiciliați în Chișinău. Schema a fost pusă în aplicare din 2019 până în iunie 2021, când oamenii legii au descins cu percheziții la mai multe adrese.

Potrivit anchetei, automobilele, de cinci modele, erau furate din Uniunea Europeană, preponderent din Franța și Italia. Ulterior, învinuiții foloseau actele unor automobile de aceleași modele pe care deja le dețineau sau de care se foloseau. De asemenea, ei confecționau numere false de înmatriculare, după care le trimiteau în UE, ca ulterior plăcuțele să fie montate pe mașini, ca acestea să poată fi aduse în R. Moldova.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe automobilele introduse în R. Moldova prin contrabandă, precum și pe alte bunuri ale învinuiților, în valoare de peste 7.7 milioane lei. 

Totodată, s-a stabilit că unul dintre cei cinci reținuți a fost anterior condamnat în primă instanță pentru fapte similare.

Ca urmare a reținerilor din iunie 2021, procurorii PCCOCS au trimis în judecată dosarul penal al altui membru al grupului, un bărbat de 37 de ani. Urmărirea penală continuă în cazul celorlalte trei persoane.

Potrivit legii, dacă cei cinci suspecți vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare de la 4 la 10 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *