Internațional

Cinci mineri au fost ucişi în urma unei explozii de gaz produse într-o mină din Bosnia şi Herţegovina

"Acest accident este o tragedie mare pentru toată Bosnia şi Herţegovina. Din nefericire, cinci vieţi au fost pierdute. Împărtăşim durerea familiilor minerilor care au murit", a spus Nermin Niksici, premierul entităţii croato-musulmane din Bosnia, în care este situată regiunea Zenica.

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 3,5, care s-a produs la ora 16.30 (14.30 GMT), s-a aflat la 53 de kilometri nord-vest de Sarajevo şi a provocat o explozie de gaz în mina Raspotocje, la periferia oraşului Zenica.

"Operaţiunile de salvare s-au încheiat pentru astăzi, dar vom coborî din nou mâine" în mină, pentru a încerca să aducem corpurile la suprafaţă, a spus un inspector minier aflat la faţa locului, Nuraga Duranovici.

Din cei 29 de mineri salvaţi, 25 au fost internaţi într-un spital din Zenica, dar rănile pe care le-au suferit nu sunt grave.

Minerii se aflau la o adâncime de 600 de metri sub pământ în momentul producerii cutremurului. Ei au fost blocaţi la o adâncime de aproximativ 200 de metri sub pământ, unde mai multe galerii s-au surpat, au explicat minerii la faţa locului.

Menţionăm că, cel mai grav accident minier produs în Bosnia datează din 1982, când 39 de mineri au fost ucişi în aceeaşi regiune.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *