Timpul Liber

Soluții utile de a scăpa de păianjenii din casă

Octombrie este cea mai bună lună pentru păianjeni, care își fac loc în case în căutare de hrană și căldură. Deși nu sunt periculoși, aceștia sunt adesea cauza temerilor și chiar a atacurilor de panică atât la copii, cât și la adulți.

Arahnofobia – teama de păianjeni – poate fi exacerbată toamna, când pânzele de păianjen zboară peste tot și aceste insecte, în general inofensive, dar destul de neplăcute, încearcă să intre în casă.

Cele mai bune cinci sfaturi pentru a scăpa de păianjeni.

Produse de curățenie cu aromă de lămâie
Păianjenii sunt puternic respinși de mirosul de citrice, așa că curățarea mobilei, a plintei și a pervazurilor ferestrelor cu produse de curățare cu aromă de lămâie este o metodă ușoară și naturală de a-i respinge.

De asemenea, puteți folosi odorizante de aer cu citrice și lumânări parfumate cu lămâie sau lime.

Curățarea regulată
Curățarea regulată a locuinței dvs. poate împiedica păianjenii să se cuibărească pe proprietatea dvs., mai ales dacă le îndepărtați pânzele în acest timp. Aspirarea regulată este deosebit de importantă în acest caz, deoarece va distruge nu numai păianjenii, ci și ouăle pe care le depun, ceea ce va contribui la reducerea drastică a numărului lor.

Nu lăsați mâncarea neacoperită și curățați firimiturile de pe podea, deoarece acestea atrag păianjenii.

Blocați punctele de intrare
Păianjenii intră în casă prin goluri, cum ar fi cele din jurul ferestrelor, așa că este important să le sigilăm. De asemenea, este important să aveți plase la ferestre? Acestea vor împiedica insectele să intre în casă atunci când ferestrele sunt ventilate.

Capcane și aspiratoare
Capcanele și aspiratoarele oferă o modalitate simplă și umană de a controla păianjenii: pur și simplu îi puteți elibera înapoi afară, departe de casă, complet nevătămați.

Iluminatul exterior
Deși păianjenii nu sunt atrași de lumină ca alte creaturi, multe dintre insectele cu care se hrănesc iubesc lumina, ceea ce înseamnă că vor fi atrași de iluminatul exterior.

Dacă lăsați o lumină de verandă sau de balcon aprinsă pe timp de noapte, probabil că veți atrage o mulțime de insecte în casa dumneavoastră, iar păianjenii vă vor urma rapid.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *