Internațional

Cinci persoane, suspectate că au planificat un “atac terorist” în Kosovo au fost arestate

Suspecții au fost interogați de un judecător de instrucție la Pristina, a declarat duminică presei Hamdi Ibrahimi, președintele tribunalului care se ocupă de dosarul în cauză.

Cei cinci indivizi sunt suspectați că au planificat contaminarea apei din sistemul de aprovizionare a capitalei.

Suspecții au fost reținuți sâmbătă în timp ce se aflau la bordul a două mașini în vecinătatea unui lac de acumulare care asigură apa potabilă pentru Pristina.

În interiorul mașinilor, poliția a descoperit arme, muniție și documente de propagandă legate de gruparea Statul Islamic (SI).

În cursul zilei, autoritățile din capitala kosovară au întrerupt temporar aprovizionarea cu apă, de teamă că suspecții au executat deja planul de care sunt acuzați. După verificarea calității apei care a demonstrat că nu este contaminată, aprovizionarea a fost reluată.

Avocații suspecților au respins acuzațiile la adresa clienților lor.

Autoritățile nu au oferit detalii suplimentare despre cei cinci bărbați, dar mass-media s-a referit la posibilitatea ca ei să aparțină unei "celule teroriste" afiliate SI.

Potrivit estimărilor Ministerului de Interne, aproape 300 de persoane din Kosovo s-au aflat ori se mai află în rândurile jihadiștilor din Siria și Irak, unde vreo 15 și-au pierdut viața.

În mai, justiția din Kosovo a pus sub acuzare pentru "terorism" peste 30 de persoane, suspectate că au luptat pentru Statul Islamic în Siria ori intenționau să meargă în Orientul Mijlociu, precum și presupuși agenți de recrutare.

Kosovo a adoptat în martie o lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru persoanele care pleacă să lupte în străinătate.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *