Eveniment

Cine a lăsat să plece pedofilii italieni care au violat 5 minori moldoveni?

În timp ce în unele ţări pedofilia se pedepseşte cu ani grei de închisoare, iar altele au introdus în legislaţie castrarea pedofililor, în R. Moldova părinţii victimelor şi violatorii îşi strâng mâinile a împăcare, ultimii scăpând de pedeapsă fără prea mari griji. Este şi cazul celor doi italieni din oraşul Bălţi, reţinuţi la mijlocul lunii august, fiind suspectaţi că au supus la perversiuni sexuale mai mulţi minori din R. Moldova. Aceştia urmau să scape basma curată, ajungând la un compromis cu părinţii copiilor violaţi.

O schemă clasică

Cei doi italieni îşi satisfăceau dorinţele bolnăvicioase de aproape trei ani, închiriind pentru aceasta un apartament în oraşul Bălţi. Potrivit poliţiei, acolo erau aduşi minori din familii vulnerabile care erau impuşi la perversiuni sexuale. Procuratura Bălţi a stabilit că cei doi au profitat de patru minori de la un internat din Bălţi, însă acum organele competente mai vorbesc de încă un caz, cu implicarea altui minor. Schema era cea clasică: minorii erau ademeniţi cu tot felul de cadouri scumpe, telefoane mobile sau bani.

Italienii conlucrau cu un moldovean

Italienii s-au asigurat să aibă permanent cu cine „să-şi petreacă timpul”. Ei conlucrau cu un moldovean care găsea şi ademenea viitoarele victime. Potrivit Procuraturii Generale, unde se află acum dosarul, bărbatul este şi el originar din Bălţi.

Numărul victimelor ar fi fost probabil mult mai mare, dacă, într-o zi, italienii n-ar fi fost atacaţi şi jefuiţi. Suspecţii atacului sunt doi minori, unul din Bălţi, iar altul din Floreşti. Aceştia i-au atacat pe italieni cu bastoane, le-au sustras banii şi actele. Unul dintre tineri le-a spus poliţiştilor că italienii i-au propus şi lui să întreţină relaţii sexuale, dar i-a refuzat. Abia în urma atacului, poliţia a specificat că are probe destule pentru a-i reţine pe violatori.

Violatorii au bătut palma cu părinţii copiilor abuzaţi

Şi de această dată, vinovaţii aveau să scape nepedepsiţi. Procuratura din Bălţi, unde se afla cazul, urma să închidă dosarul şi să-i lase pe italieni liberi. Acest lucru a fost posibil datorită unei înţelegeri între acuzaţi şi părinţii victimelor, ne-a spus Eduard Bulat, şeful Secţiei de combatere a traficului de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale, care a preluat cazul, fiind nemulţumiţi de lucrul Procuraturii Bălţi. „Procuratura din Bălţi urma să închidă cazul, motivul fiind o înţelegere între bănuiţi şi părinţii copiilor abuzaţi. Procuratura Generală a preluat cazul pentru a elucida adevăratele circumstanţe”. Însă, atât Eduard Bulat, cât şi procurorul Aliona Modelina, care s-a ocupat anterior de caz, nu au dorit să ne spună în ce a constat compromisul dintre violatori şi părinţi. „Nu ştim cum s-au înţeles şi dacă a fost vorba despre o sumă de bani. Părinţii nu doresc să le spună procurorilor niciun detaliu”, ne-a spus şeful Secţiei de combatere a traficului de fiinţe umane…
Între timp…

Procurorul care se ocupă acum de cazul celor doi italieni este Elena Cazacu. Nici ea nu ne-a oferit detalii mai multe decât se ştiu, motivând prin protejarea anchetei. Întrebată unde se află acum cei doi italieni, Elena Cazacu ne-a răspuns că bănuiţii… au plecat din ţară, înapoi în Italia. De ce şi cine le-a permis să plece, în ciuda faptului că pe numele lor există un dosar penal, procurorul ne-a spus că nu ştie, pentru că a preluat cazul când aceştia deja erau plecaţi. Totuşi, ea ne asigură că cei doi vor fi pedepsiţi. „Chiar dacă au părăsit ţara, ei pot fi traşi la răspundere. Putem transmite cazul autorităţilor italiene”. Nici Eduard Bulat nu ne-a putut spune cum a fost posibil ca italienii să plece nestingheriţi din ţară. „Este posibil ca cei doi să fi plecat în timp ce noi am cerut Procuraturii Generale ordonanţa de încetare a urmăririi penale, pentru a prelua cazul. Această procedură a necesitat mai mult timp, de care ei s-au şi folosit…”.

Pedofilii riscau… cinci ani de închisoare

R. Moldova pare să fie punctul de atracţie al străinilor care au scopul de a practica pedofilia la noi. Motivul e simplu: dacă în alte ţări „îi mănâncă puşcăria”, legile noastre sunt prea permisive în acest sens. Astfel, deşi numărul victimelor în acest caz ajungea la patru, cei doi italieni riscau cinci ani de închisoare. Iată că măcar această informaţie a fost oferită mass-mediei.

CEHIA. Guvernul a informat că aproape 100 de persoane au fost castrate chirurgical în ultimii zece ani, în timp ce 300 de bărbaţi cehi, condamnaţi pentru violuri, au primit tratament chimic.

POLONIA. Legea castrării chimice a violatorilor, care exista deja în ţări precum Danemarca sau Suedia, a intrat în vigoare după un caz care i-a şocat pe polonezi. Un individ de 45 de ani şi-a violat fiica de 21 de ani şi a ţinut-o captivă timp de şase ani. În urma unui sondaj, 80% din polonezi au susţinut această măsură.

MOLDOVA. Conform art. 172 din Codul Penal, violul şi actele de pedofilie se pedepsesc cu închisoare de la trei la cinci ani. În cazul în care astfel de raporturi sexuale se petrec în circumstanţe agravante, pedeapsa poate ajunge chiar până la detenţia pe viaţă a vinovatului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *