Politică

Cine a stabilit lista PAS? Contrabandiști, torționari, trădători și moldoveniști

Campania pre-electorală a fost începută cu STÂNGA

Chiar de la lansarea PAS în campanie, a fost clar că strategia PAS e una gândită de experți care n-au legătură cu realitatea din teren, și am fost luminați de Mihail Popșoi, născut în Federația Rusă, că în RM locuiesc două etnii – moldovenească și românească. Teză arhicunoscută a istoriografilor staliniști și a politicienilor comuniști, socialiști cu viziuni românofobe și pro-sovietice.

Ulterior am fost consternați să aflăm câteva detalii din „cariere” TV a Nataliei Davidovici, pe care partidul o ascunde cu dibăcie. N-o s-o vedeți nicio întro poză electorală sau spot video. Davidivoci de la PAS, în același stil stalinist-românofob, ne luminează că ocupația sovietică a Basarabiei a fost de fapt… eliberare de fasciști. Eram obișnuiți să auzim asta de la PSRM și PCRM, nu de la un candidat din partea unui partid care se vrea votat de toată dreapta pro-europeană.

Din surse certe din Hîncești am reușit să verificăm informația și despre locul 18 pe lista PAS: Valentina Manic: în anul 2015 doamna Manic a candidat la parlamentare și deținea funcția de șef al Direcției Finanțe a Consiliului raional Hâncești. Ea este acuzată că ar fi încercat să modifice ilegal informațiile din proiectul bugetului raionului Hâncești. Cel puțin asta demonstrează actele oficiale din arhiva Consiliului raional. Faptele comise de Manic sunt arhicunoscute în tot orașul Hîncești.

Din informațiile noastre, se confirmă și informația că Alexandru Catan, nr.45 în lista PAS la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, figurează într-un dosar penal pentru contrabandă cu alcool în proporții extrem de mari. Mai exact, din anul 2018 și până în prezent, o grupare în fruntea căreia s-ar afla candidatul PAS, Alexandru Catan, produce și procură alcool etilic și produse alcoolice fără timbre de accize sau cu timbre de accize falsificate, pe care ulterior le transportă prin contrabandă în România (UE) și Ucraina. Perchezițiile la „afacerea” lui Catan au avut loc când la putere era guvernarea Năstase-Sandu (iunie) în decembrie (2019), Catan este numit șef al OT PAS din Căușeni, chiar nu știa nimeni că acesta are dosar penal pentru contrabandă?

Cireașa de pe tort a fost apariția informației că locul 41 pe lista PAS, Andrian Cheptonar pe 7 aprilie 2009, era ofițer SIS și răpea tineri care mergeau spre protestele anti-comuniste în sectoarele de miliție din Ungheni. Cheptonar este șeful OT PAS din Ungheni. Nu este suficient că Voronin revine în politic pe ușa din dos, dar și torționarii lui își găsesc locuri călduțe în PAS.

Cine răspunde pentru această listă infectă?

Odată cu victoria Maie Sandu la prezidențiale și „îngrășarea” PAS, care dintr-un partid mic-mediu devine un partid prezidențial, puterea a ajuns la Igor Grosu. Ca și alte partide, acesta a comis o eroare în administrarea partidului și a mizat pe puterea organizațiilor teritoriale.

Planul gândit de cei din PAS, care se dovedește a fi un mare eșec, este următorul, fiecare OT decide independent pe cine trimite în lista electorală. „Centrul” nu poate refuza propunerea candidatului deoarece, riscă să între în conflict cu liderii acelei OT și să-i piardă.

Sigur că acest lucru nu explică în totalitate cum torționarul Cheptonar e șef pe Ungheni, sau contrabandistul Catan pe Căușeni. Presa pro-dodon publică detalii despre mai mulți candidați PAS, deocamdată nu reușim să confirmăm din surse independente acele informații. PAS-ul lui Grosu se transformă într-un PLDM/PDM fără ca măcar să fi ajuns la Guvernare, de obicei partidele se îngrășau și lua tot felul de membri dubioși, după ce ajungeau la Guvernare.

Din toată povestea aia frumoasă despre mare schimbare de după anticipate, n-o rămas nimic. PAS-ul probabil, așa cum fac partidele mari moldovenești înainte să se prăbușească, va fi surd la criticile aduse, trolii vor reacționa viguros crezând că-i pot prosti pe oameni și le vor crea liderilor iluzia că situația e sub control… Cineva să le spună șefilor din PAS că electoratul pro-european este cel mai exigent și nu va accepta să voteze un partid din care fac parte moldoveniști, torționari și contrabandiști.

Cineva ar zice că e problema lor internă și că nu contează asta, noi nu suntem de acord, contează, pentru că o înfrângere a PAS, înseamnă o revenire certă a rușilor la putere. Încă nu e târziu ca liderii maturi din PAS să facă ordine în listă și să scoată toate scursurile, pentru că altfel se prefigurează o catastrofă de proporții.

Departamentul politic TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *