Moldova

Cine ar putea ajunge în Parlament? 2 persoane CONDAMNATE la închisoare şi 171 luate LA EVIDENȚA poliţiei

Anunţul a fost făcut de preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, după şedinţa de ieri a organului electoral, transmite moldova.org.

„În cazul celor două persoane condamnate la închisoare cu suspendare, examinăm suplimentar aceste dosare, ca să vedem contextul infracţiunii comise. Dacă se va constata că au fost condamnaţi pentru infracţiuni cu intenţie, noi vom reexamina dosarele şi îi vom exclude din lista candidaţilor, lăsând partidul să participe la scrutinul electoral cu ceilalţi candidaţi”, a explicat Iurie Ciocan.

Cât priveşte alte 171 de persoane, preşedintele CEC a menţionat că acestea figurează în baza de date a Inspectoratului General de Poliţie ca persoane care anterior au avut situații conflictuale cu legea.

„Am cerut informaţii suplimentare, pentru a vedea contextul acestor situaţii conflictuale şi care au fost conflictele, care au dus la înregistrarea lor in evidenţa organelor de poliţie. În cazul în care vom depista anumite incompatibilităţi iarăşi îi vom exclude din lista de candidaţi”, a precizat Iurie Ciocan.

Iurie Ciocan a evitat să spună partidele care au inclus persoanele nominalizate pe listele sale.

Sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *