Social

Cine e contra marşului unionist din 16 septembrie?

Procedura este una pentru toţi. Doritorii să organizeze o manifestare trebuie doar să informeze autorităţile locale, care sunt obligate să le permită desfăşurarea acestora. Problema este, că marşurile unioniştilor distrug Constituţia RM, deoarece pledează împotriva statalităţii ţării. Iar autorităţile noastre, prin permisiunea de organizare a manifestărilor de acest gen, permit distrugerea statalităţii ţării.

Viorel CIBOTARU, analist politic

Parcă citesc un roman al lui Franz Kafka. Este absolut clar şi evident că aceste marşuri unioniste sunt nişte acţiuni dirijate şi create artificial pentru destabilizarea politică din ţară. Autorităţile centrale şi cele locale nu fac nimic pentru a contracara acest lucru. După incidentele de la Cahul şi Bălţi, era clar ca bună ziua că tentativele trebuie descurajate prin acţiuni de profilaxie, prin discuţii cu activişti sau prin alte metode prevăzute în astfel de cazuri.

Marian Lupu, preşedinte PD

Sunt împotriva acestor marşuri şi văd în ele un mare pericol pentru ţara aceasta. Sunt, de fapt, convins că există şi un plan deghizat în acest sens. Efectele acestor marşuri unioniste sunt deja prezente în societate: destabilizare politică, destabilizare socială, oamenii sunt puşi unii împotriva altora, ei sunt puşi pe baricade şi vin să torpileze cursul de integrare europeană a RM.

Dumitru Diacov, deputat PD

Autorităţile trebuie să intervină imediat şi să interzică ambele manifestaţii. „Ele (manifestaţiile) nu fac decât să adâncească prăpastia care s-a format în societate. Este un proces pe care nu-l vom putea opri dacă nu acţionăm acum. Ei sunt extremişti care nu au nimic în comun cu interesul ţării. Nu ştim de cine sunt sprijiniţi, de cine sunt puşi la cale. Dacă vrem să ne manifestăm ca partide care sunt înregistrate în Moldova, care îşi fac griji pentru această ţară, acum e momentul.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *