Politică

Cine este Alexandru Vîlcu, omul de legătură al KGB-ului cu Igor Dodon

Conform unei informații primite de la cititori, prezența lui Diacov la întâlnirea cu acest Alexandru Vîlcu demonstrează încă o dată că rețeaua KGB-istă domină politica din RM. Din ea ar făcea parte Dumitru Diacov și Mihai Popov (tatăl „analistului” Andrei Popov), Tudor Butnaru (care a dus Arhiva KGB de la Chișinău la Tiraspol) dar și Nicolae Vîlcu. 

Alexandru Vîlcu ar fi unul dintre cele mai apropiate și influente personaje din anturajul lui Igor Dodon și are rolul de a menține relațiile KGB-iste de altă dată ale tatălui său, împreună cu Dumitru Diacov. 

Presa a scris că Alexandru Vîlcu este fondator sau cofondator a 10 firme înregistrate în R. Moldova. În iunie 2019, acesta a devenit asociat și la „DFM” SRL, fostă companie din grupul Șor, cu activități în domeniul magazinelor duty-free.

Cine este Nicolae Vâlcu, tatăl lui Alexandru

În perioada octombrie 1988 – ianuarie 1993, Nicolae Vîlcu este angajat în calitate de consilier al Ambasadei URSS și Federația Rusă în România, în următorii doi ani suplinind funcția de Ministru-consilier în problemele economice al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. În timpul guvernării lui Voronin (2002) Nicolae Vîlcu este numit în funcția de Director General al Departamentului Vamal, reorganizat în Serviciul Vamal al Republicii Moldova. 

SIS ar fi pornit o investigație despre cum a fost deconspirată „cina cea de taină” dintre Diacov și alții cu „omul lui Dodon”

Planul lui Pavel Filip ar fi fost excluderea lui Nichiforciuc din fracțiunea PDM. Usatîi: „Astăzi a câștigat Dodon”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *