Bună Dimineața

Cine îi „prosteşte” pe moldoveni?

 Că oamenii nu mai cred în autorităţi, în lege, în sistem, nu e de mirare şi e consecinţa gesturilor potentaţilor politici din ultimii 21 de ani. Nu poţi să crezi în parodia geopolitică creată şi întreţinută de o clasă politică submediocră, cinică şi profitoare în proporţie de 90%. Aceştia sunt cei care au dizolvat în laşitatea lor elementele de bază care asigură liantul oricărei naţiuni civilizate: limbă, istorie, tradiţie, credinţă, transformându-le fie în subiect de batjocură, fie în piese de troc politic.

Dar să pui ştampila de „proşti” întregii populaţii, chiar şi cu semnul întrebării în coadă, e o mojicie de neiertat, aproape criminală.

Da, există moldoveni proşti, dar ei nu trebuie căutaţi acolo unde ni se arată cu degetul de către media manipulatoare sau de nevertebraţii cu carnete de partid în buzunar. Moldovenii proşti, aş adăuga şi ticăloşi, şi nesimţiţi, sunt chiar posesorii degetului arătător, dar şi cei care stau să îi asculte şi le dau dreptate, amăgindu-se că astfel se exclud din tagma „prostimii”. Şi dacă mă apuc să îi număr, sunt extrem de puţini, mult mai puţini decât media proştilor din stirpea euro-asiatică a promotorilor acestei idei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *