Bună Dimineața

Cine mai are curajul să-și crească copiii în Moldova?

Poate pentru că Republica Moldova a devenit un mediu nefavorabil pentru cetățenii săi… Poate pentru că să naști și să educi un copil într-un sistem corupt este un lux pe care din păcate nu ni-l mai putem permite, iar știrile din ultimele zile nu fac decât să ne confirme acest fapt.

E trist să-ți întemeiezi o familie în Moldova, dar cel mai trist este să decizi să aduci pe lume un copil. Deoarece asta ar însemna să-ți asumi responsabilitate pentru viața sa într-un sistem care nu-ți oferă nici măcar siguranța zilei de mâine. Pentru că orice structură a statului prin care veți trece după aflarea veștii că urmează să deveniți părinți își va lăsa amprenta asupra puiului de om și nu întotdeauna în cel mai bun mod.

Veți naște în condiții umane numai în cazul în care veți avea noroc de medici onești și responsabili, care încearcă să supraviețuiască din salariile mizere, fără să vă pună „taxe”, conștienți de faptul că poate sunteți răsplătite și mai prost. În caz contrar, veți fi nevoite să plătiți, iar dacă veți refuza sau pur și simplu nu veți avea acea sumă, s-ar putea să nu mai apucați să vă vedeți copilul crescând.

Dacă totuși veți avea suficienți bani, încât să vă programați nașterea într-o clinică privată din Moldova, nici acolo nimeni nu vă ferește de un eventual eșec. Pentru că s-a demonstrat că și în domeniul privat, unii medici ar putea să vă nenorocească bebelușul, iar după moarte acestuia să vă plătească despăgubiri în valoare de aproape 50.000 de euro și… să se spele pe mâini. Mai nou, s-ar părea că în Moldova, atât costă o viața de om!

În țara noastră nimeni nu se mai gândește că dreptul la viață este fundamental și nu ar trebui să țină de noroc.

Și dacă ați beneficiat de o naștere în condiții umane și ați reușit să vă creșteți copilul dintr-o indemnizație lunară de 540 de lei, ar trebui să vă gândiți bine atunci când urmează să vă dați copilul la o grădiniță pentru că acolo, acesta ar putea fi otrăvit cu alimente alterate de funcționari iresponsabili.

În condițiile în care statul este din ce în ce mai neprietenos cu micii cetățeni, cine ar mai avea curajul să-și crească copiii în Moldova? De aceea nu-i de mirare că potrivit Biroului Național de Statistică în 2015 s-au născut circa 39.000 de copii, dar au decedat peste 40.000 de cetățeni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *