Cine nu ar trebui să mănânce ceapă și usturoi
Ceapa și usturoiul sunt considerate legume sănătoase care întăresc sistemul imunitar și ajută la combaterea răcelilor de sezon. Cu toate acestea, nu toată lumea le poate consuma.
Nutriționistul Elena Popescu a explicat că usturoiul și ceapa nu sunt recomandate persoanelor predispuse la alergii. În plus, alergia la produse poate apărea și în cazul unor boli, de exemplu, polinoza.
“De asemenea, usturoiul și ceapa nu pot fi consumate de persoanele cu exacerbări ale bolilor gastro-intestinale (gastrită, ulcer, colecistită, pancreatită), deoarece intestinele iritate și inflamate sau unele părți ale tractului gastro-intestinal vor reacționa foarte negativ la aceste produse”, – a avertizat expertul.
În plus, trebuie excluse ceapa din alimentație persoanele predispuse la balonare abdominală. Faptul că aceasta conține fucose – un carbohidrat care este dificil de digerat de către organism.
Mai devreme v-am spus ce produse întăresc sistemul imunitar în timpul sezonului rece.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!