Opinii și Editoriale

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mișcarea naturală de Unire cu Țara a fost amplificată de Declarațiile de Unire cu Țara, date de localitățile din Republica Moldova și boicotate de puterea de la Chișinău. Manifestația din 25 martie, în care Piața Marii Adunări Naționale s-a umplut cu oameni, fără niciun membru al Guvernului și al Puterii de la Chișinău printre participanți, votul dat pe 27 martie în Parlamentul României, la care domnii Candu și Leancă au asistat fără a da un răspuns, au căutat să fie oprite. De fapt, singurul dușman real al clanurilor conducătoare din Republica Moldova este ideea Unirii.

Acest marș necontenit al nostru către firesc, către Unire, a fost suspendat în timpul alegerilor de la Bălți și Chișinău. Dacă este un motiv pentru care scenariul alegerilor prezidențiale din 2016 nu s-a repetat și în turul doi al alegerilor de la Primăria Chișinău, este pentru că generația redeșteptării naționale mai este încă alături de noi. Ascultam știrile și rețelele de socializare, unde toată lumea acuza prezența covârșitoare a bătrânilor, ca semn că va câștiga Ceban. Ei bine, tocmai pentru că bătrânii s-au mobilizat, am evitat dezastrul. Bătrânii noștri au fost mai mulți decât bătrânii lor și prin ei am câștigat limbă și alfabet, iar prin ei vom câștiga și mai departe.

Nu cred că Năstase e vreun factor benefic Unirii, îl consider un alt reprezentant al clanurilor, o altă copie de-a lui Filat. Dar, cel puțin, autorizație pentru mitingul din 1 septembrie din Piața Marii Adunări Naționale vom avea. Și mie îmi place să lupt alături de cei care nu sunt condiționați și nu au de pierdut. Nu e vremea scrisului de memorii, nu e vremea poveștilor în fața sobei: generația Redeșteptării Naționale trebuie să ne conducă spre Unire. O urmăm, noi, mulți sau puțini, care îi călcăm pe urme.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *