Ultima oră

Cine raspunde de pilonii de la Ciocana?

De aproape o luna de zile, locatarii din blocul nr. 3 de pe bd. Mircea cel Batran din sectorul Ciocana al capitalei ne-au sesizat asupra unor lucrari efectuate ilegal in fata blocului cu pricina, din care cauza, practic, a fost blocata circulatia normala pe drumul adiacent. Desi atunci Galina Bostan, pretorul sectorului Ciocana, promitea ca va rezolva in timp proxim aceasta problema, in prezent o pune in carca Politiei rutiere si a Procuraturii Chisinau din motivul ca „nu ar tine de competenta ei”. Iar oamenii se plang in continuare ca moartea ii pandeste de dupa colt.

Stalpii instalati au redus la zero raza de vizibilitate a soferilor. Se perpetua o situatie extrem de periculoasa, mai ales, pentru copii, care alergand, pot nimeri sub rotile masinilor. „Nici pana azi nu am aflat cine se face vinovat de aceasta ilegalitate. Pentru ca nu este o constructie, ci doi piloni din cauza carora sufera traficul, de ei se ocupa Politia rutiera din sector. Noi nu avem competentele necesare pentru a interveni. Am sesizat si Procuratura Chisinau, care s-a implicat in remedierea cazului”, a mentionat pretorul Galina Bostan.

Care dintre functionari s-a implicat cu adevarat in deblocarea drumului, nu am putut afla. Procurorii Mihai Pascal si Leonid Dimidov de la Procuratura Ciocana ne-au spus ca nu sunt la curent cu acest caz si se intreaba de ce pretorul de Ciocana nu rezolva problema. Politia rutiera a sectorului nu raspunde zile intregi la telefoane, iar la Procuratura Chisinau este imposibil sa afli cine va scoate stalpii din calea oamenilor si va sanctiona vinovatul.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *