CSI / RusiaExterne

Cine strică prietenia? Cum a reacționat Kremlinul după ce Lukașenko a declarat că războiul din Ucraina se lungește de câteva săptămâni

Kremlinul insistă pe faptul că „operațiunea militară din Ucraina se desfășoară conform planului”, conform TASSDeclarațiile aparțin purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Oficialul a comentat afirmațiile președintelui belarus, Alexandr Lukașenko, care susținea că războiul din țara vecină s-a lungit. Președintele Belarusului și-a expus opinia în cadrul unui interviu oferit pentru Associated Press.

„Nu acceptăm categoric niciun război. Am făcut și facem totul pentru a ne asigura că acest război nu va avea loc. Mulțumită servitorului vostru umil, adică mie, au început negocierile între Ucraina și Rusia”, declara Lukașenko.

Invazia rusă în Ucraina a început pe 24 februarie. Administrația de la Minsk a fost acuzată că ar fi fost complice la acțiunile militare, însă susținea că, de fapt, ucrainenii se pregăteau să țintească spre Belarus, iar loviturile spre țara vecină aveau rol „de descurajare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *