Culinar.md

Ciocolată caldă (home made)

Ingrediente
– două linguri de cacao
– două linguri de sirop de arțar sau zahăr
– 360 ml lapte de soia
– 20 g ciocolată 99% cacao
– scorțișoară pudră/esență de vanilie, rom sau migdale

Mod de preparare

Într-o crăticioară se amestecă pudra de cacao cu siropul, se adaugă laptele puțin câte puțin, amestecând continuu, apoi ciocolata topită. Se pune pe foc și se ține, amestecând ușor, până se înfierbântă laptele și se topește ciocolata. Se închide focul, se adaugă aroma preferată și se toarnă în cești…

Notă:

Fie că este frig și simțim nevoia de o băutură savuroasă caldă, fie că avem poftă de ceva dulce și aromat, ciocolata caldă se numără printre preferințele noastre oriunde ne-am afla. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *