Ciocolata conţine mai mulţi antioxidanţi decât fructele
Din păcate, adăugarea unor ingrediente ca zaharul sau laptele îi va dilua efectele. Ciocolata în cauză este de tipul ciocolatei negre, bogată în cacao, potrivit DailyMail.
Cacao şi ciocolata neagră au trecut cu brio testele pentru flavonoide, o familie de antioxidanţi cu proprietăţi anti-îmbătrânire şi de reducere a riscului de boli cardiace şi chiar au depăşit nivelul celor găsite în „superfructe” ca afinele sau coacăzele.
Doctorul Debra Miller, autorul principal al studiului, a declarat că trebuie să vedem peste macronutrienţii din ciocolată, ca grăsimile sau proteinele, pentru a-i observa beneficiile nutriţionale.
Din păcate pentru iubitorii de ciocolată, acest desert are un conţinut mare de grăsimi şi zahăr, ceea ce înseamnă că trebuie mâncat alături de o dietă echilibrată, bogată în cereale integrale, fructe şi legume.
Cantitatea ideală de ciocolată neagră pe zi este, potrivit specialiştilor, de doar 6,7 grame.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!