Cum să faci cea mai bună ciocolată de casă
Mie însă mi-a rămas întipărit în minte şi gustul ciocolatei de casă pe care o găseai în cofetăriile comuniste, alături de prăjitura „banană” şi de celebra „savarină”…
Ingrediente
– 250 g lapte praf
– 150 g unt (nesărat)
– 150 g cacao brun
– 400 g zahăr
– 150 ml apă
– trei pliculeţe vanilie
– nucă sau alune mărunţite (opţional)
Mod de preparare
Într-un bol mare se pun laptele praf şi untul, amestecându-se până când se omogenizează, apoi – praful de cacao, continuându-se omogenizarea. Într-o oală se pune pe cuptor zahărul, zahărul vanilat amestecat cu apă, până când se transformă în sirop (se amestecă încontinuu pentru a nu se prinde). Când zahărul s-a transformat în sirop, se toarnă în bol peste compoziţia de lapte praf şi se amestecă rapid până se întăreşte. Se omogenizează foarte bine compoziţia şi se toarnă într-o tavă tapetată cu unt, punându-se apoi la răcit. După câteva ore de stat la rece, veţi tăia bucăţele şi garantat veţi avea o ciocolată de casă delicioasă. Când se amestecă toată compoziţia, se pot adăuga alunele mărunţite sau nuca (în funcţie de preferinţe).