Culinar.md

Cum să faci cea mai bună ciocolată de casă


Mie însă mi-a rămas întipărit în minte şi gustul ciocolatei de casă pe care o găseai în cofetăriile comuniste, alături de prăjitura „banană” şi de celebra „savarină”… 

Ingrediente

– 250 g lapte praf
– 150 g unt (nesărat)
– 150 g cacao brun
– 400 g zahăr
– 150 ml apă
– trei pliculeţe vanilie
– nucă sau alune mărunţite (opţional)

Mod de preparare

Într-un bol mare se pun laptele praf şi untul, amestecându-se până când se omogenizează, apoi – praful de cacao, continuându-se omogenizarea. Într-o oală se pune pe cuptor zahărul, zahărul vanilat amestecat cu apă, până când se transformă în sirop (se amestecă încontinuu pentru a nu se prinde). Când zahărul s-a transformat în sirop, se toarnă în bol peste compoziţia de lapte praf şi se amestecă rapid până se întăreşte. Se omogenizează foarte bine compoziţia şi se toarnă într-o tavă tapetată cu unt, punându-se apoi la răcit. După câteva ore de stat la rece, veţi tăia bucăţele şi garantat veţi avea o ciocolată de casă delicioasă. Când se amestecă toată compoziţia, se pot adăuga alunele mărunţite sau nuca (în funcţie de preferinţe).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *