Culinar.md

Ciocolata, dragostea mea!

Rasfatul tau zilnic
O cantitate mica de ciocolata neagra de buna calitate (cu cel putin 70% cacao) ajuta la imbunatatirea circulatiei si scaderea tensiunii arteriale . Ciocolata cu peste 60% cacao creste nivelul de dopamina si furnizeaza flavonoizi pentru tineretea arterelor. Asadar, indulceste-te cu ciocolata! Un studiu efectuat de un grup de cercetatori italieni a de mons trat ca persoanele hipertensive care au consumat timp de 15 zile cate 30-40 g de ciocolata neagra au reusit sa isi scada semnificativ valoarea tensiunii arteriale in acea perioada.
Ciocolata, un excelent preludiu pentru pasiune
Daca planifici o seara romantica in doi, ciocolata e cel mai bun pretext de a reaprinde flacara pasiunii. Rasfata-ti pielea cu un gel de dus cu aroma de ciocolata, iar el va remarca imediat parfumul tau, irezistibil de delicios.
Un afrodisiac imbatabil
Din cele mai vechi timpuri, ciocolata a fost asociata cu ideea de pasiune si placere, fiind un ingredient des solicitat in potiunile afrodisiace.

Ciocolata contine trei substante: cafeina, teobromina, feniletilamina, care au legatura cu dorinta sexuala. Nu intamplator, ciocolata era ingredientul principal al unor bauturi pe care aztecii le ofereau insura teilor in noaptea nuntii. Chiar despre regele aztec Montezuma se spune ca, inainte de a-si vizita sotiile, bea o licoare speciala pe baza de ciocolata. Aceeasi bautura era folosita si in ritualuri religioase, iar numele ciocolatei inseamna „bautura amara“.
Un stimulent delicios
Pe langa faptul ca este buna la gust, ciocolata neagra (cu continut ridicat de cacao) vine in ajutorul celor care sufera de oboseala cronica. Un studiu britanic arata ca adultii care mananca zilnic, timp de aproape o saptamana, in jur de 50 g de ciocolata cu un continut de cacao de 85% se simt mai putin obositi. Ciocolata este aliatul numarul unu in lupta cu stresul deoarece contine magneziu.
Irezistibila, pur si simplu!
Institutul National de Sanatate Publica si Mediu din Olanda a efectuat un studiu care dovedeste ca ciocolata contine de patru ori antioxidantii prezenti in ceaiul verde. Un astfel de antioxidant este catechina care previne cancerul si bolile cardiace. 100 mg de ceai negru contin 13,9 mg de catechina; la aceeasi cantitate, ciocolata neagra contine 53,5 mg de catechina. In ceea ce priveste cofeina, o ceasca de cafea contine de la 130 la 150 mg, in timp ce o bucatica de ciocolata contine numai 6 mg. La aceasta proportie este mai bine sa renunti la cafea decat la ciocolata.
Antreneaza-ti inteligenta
Ciocolata, sexul si aperitivele reci pot imbunatati memoria, la fel si cuvintele incrucisate, sudoku, exercitiile fizice si dusurile reci, potrivit unui studiu realizat de un profesor britanic.Terry Horne, profesor la University of Central Lancashire. El crede ca ciocolata neagra poate imbunatati calitatea memoriei, in timp ce sexul e esential pentru pastrarea capacitatii de memorare la batranete.
Ciocolata cu dragoste
In cultura popoarelor amerindiene, boabele de cacao erau numite „pepe d’oro“, adica „seminte de aur“, si erau folosite ca moneda de schimb la vanzarea sclavilor. Adevarata glorie a ciocolatei a inceput insa in momentul in care ea a ajuns in Franta, capsunile cu ciocolata fiind darul care se oferea de obicei tinerilor casatoriti.

Sursa: Avantaje 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *