Politică

Cioloș spune că își asumă responsabilitatea pentru cum s-au desfășurat lucrurile duminică la sosirea sa la Colectiv

"Îmi asum eu responsabilitatea (…) pentru tot ce au făcut inclusiv SPP-iștii, îmi asum eu responsabilitatea, dar dacă erați acolo să vedeți cum se îmbulzea lumea când un om pur și simplu, ok, e prim-ministrul României și cu câțiva miniștri, s-a dus să depună un buchet de flori (…) Cred că e important să ne respectăm unii pe alții, să respectăm intimitatea unor oameni, le-am spus oamenilor de acolo că voi da și declarații la urmă, dar i-am rugat să-mi respecte 3 minute, 5 minute de intimitate", a declarat Cioloș, la Antena 3, fiind întrebat dacă a văzut că un angajat al SPP care îl proteja a făcut un gest foarte brutal față de o jurnalistă.

Cioloș a mai spus că gesturile brutale nu au vreo scuză, precizând totodată că a fost lăsat să își prezinte omagiile după ce s-a oprit de două ori și a insistat în acest sens.

"Îmi asum. Trebuia să fiți la locul faptei ca să vedeți exact despre ce a fost vorba, dar e firesc, e normal (…) eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat și îmi asum această vină și vom încerca să reformăm aceste instituții pe cât posibil", a precizat Cioloș.

Întrebat dacă aceste instituții ar trebui să fie mai umane, Cioloș a răspuns: "Da și sper ca toată lumea să devină mai umană, inclusiv cei care (…) își fac treaba, trebuind să ia anumite imagini (…) Cred că e important să ne uităm un pic cu distanța necesară la lucrurile respective (…) Asta mi-am și dorit, să mă duc acolo fără să anunț presa nu din lipsă de respect față de presă, dar nu credeți că am și eu un mic drept la un pic de intimitate, într-un astfel de moment, dacă spunem că vrem oameni care sunt la putere care să se comporte firesc și uman? Cum să se comporte firesc și uman dacă nu-i lăsăm să se comporte firesc și uman?".

Premierul Cioloș a mers duminică seară în fața clădirii în care a funcționat clubul Colectiv din Capitală, unde a depus un buchet de flori, a aprins o lumânare și s-a recules timp de câteva minute, aducând astfel un omagiu celor 64 de persoane care au decedat în urma incendiului izbucnit în urmă cu un an în acest club.

Cioloș a menționat că nu a venit la clubul Colectiv pentru a face "spectacol" și s-a arătat deranjat de insistența jurnaliștilor. "Ar fi bine să înțelegem că în lumea asta și în societatea asta a noastră pot să fie oameni care sunt în lumina reflectoarelor în anumite momente, când au responsabilități, dar sunt și ei oameni", a spus Cioloș, duminică seara. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *