Actualitate

Circa sută de producători autohtoni își prezintă produsele la o expoziție organizată la Brașov

Evenimentul organizat în Piața Sfatului din Brașov va cuprinde o expoziție cu vânzare de produse moldovenești, evenimente de degustare de vinuri, concerte și un forum bilateral destinat oamenilor de afaceri. Vor participa producători din industria alimentară şi agricultură, producția de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, industrie, echipamente electronice, servicii, confecții, încălțăminte, bijuterii şi accesorii hand-made.

Brașovul este al treilea oraș din România unde Republica Moldova organizează acest eveniment, după ce în 2016 a avut loc la Iași, iar anul trecut la Ploiești.

Evenimentul are drept scop facilitarea schimbului de experiență și bune practici, crearea celor mai favorabile condiții de interacțiune și colaborare necesare susținerii producătorilor autohtoni, promovării imaginii Republicii Moldova, amplificării relațiilor comercial- economice cu România.

Programul expoziției cuprinde Forumul Bilateral Republica Moldova- România, defilarea de modă a brandurilor „Din Inimă”, un concert al Ansamblul „Fluieraș“ din Chișinău și cunoscutului interpret moldovean Valentin Boghean.

Evenimentul este organizat în urma semnării, la începutul lunii mai, a unui acord trilateral, între Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Primăria Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov la inițiativa CCI a RM

Conform datelor Biroului Național de Statistică al RM, România se situează pe locul I în top țări – partenere ale Republicii Moldova în derularea exporturilor, cu o pondere de 25,14% din totalul exporturilor moldovenești, pondere care an de an arată o creștere de cel puțin 1%. În perioada ianuarie-aprilie 2018 volumul schimburilor comerciale bilaterale este echivalent sumei de 458,75 mii USD.

Sursa: Stirilocale.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *