Actualitate

Circa zece troleibuze vor fi puse în circulaţie pe ruta Chişinău-Ialoveni

Anunţul a fost făcut de către şeful RTEC, Gheorghe Morgoci, la şedinţa operativă de la Primăria capitalei.

Potrivit lui Gheorghe Morgoci, troleibuzul de pe cursa Chişinău-Ialoveni va porni de la cinematograful „Gaudeamus” din capitală şi va circula până în centrul oraşului Ialoveni. Pentru implementarea proiectului e nevoie de circa două milioane de euro. Potrivit şefului RTEC, finanţarea proiectului va fi asigurată de Primăria oraşului Ialoveni, căreia îi şi aparţine iniţiativa.

Directorul Regiei a menţionat că deja a fost semnat procesul de iniţiere a proiectului şi că urmează etapa de contractare. „Noi confecţionăm, colegii de la Minsk livrează tot ce este necesar pentru acest proiect şi dacă părţile îşi vor onora obligaţiunile contractuale, atunci chestia aceasta se va rezolva pe parcursul unui an, maximum doi”, a subliniat Gheorghe Morgoci.

La începutul lunii iunie a anului trecut, RTEC a prezentat un nou model de troleibuz, dotat cu acumulatoare, care poate parcurge o distanţă de până la 50 de kilometri fără a fi conectat la reţelele electrice. Atunci era examinată posibilitatea extinderii rutei de troleibuz până la aeroport. Potrivit specialiştilor, acestea acumulează energia electrică pe perioada deplasării troleibuzului prin oraş, când este conectat la curentul electric, iar la ieşirea din oraş, unde nu există linii de troleibuz, lucrează bateria. Calculele au arătat că troleibuzele alimentate cu acumulatoare electrice sunt de 3 ori mai econome decât autobuzele alimentate cu motorină, care circulă în prezent pe rutele municipale.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *