Externe

Cisiordania: Armata israeliană a închis un al treilea post de radio palestinian în decurs de o lună la Hebron

Forțele militare "au confiscat echipament pentru transmisii de la postul de radio ‘Dream’ care a difuzat programe în vederea promovării și a încurajării terorismului împotriva civililor și a forțelor de securitate israeliene", a precizat sursa citată.

Două posturi de radio private palestiniene de la Hebron, Al-Khalil și Al-Hourriya, acuzate de asemenea de încurajarea violențelor, au fost închise în luna noiembrie de armata israeliană.

Regiunea Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate, se află în mijlocul violențelor care au cuprins Israelul și teritoriile palestiniene de la 1 octombrie. Acestea s-au soldat până acum cu 98 de morți de partea palestiniană — între care și un arab israelian — și cu 17 morți de cea israeliană, precum și cu moartea unui american și a unui eritreean. Majoritatea palestinienilor uciși au încercat să comită sau au comis atacuri.

Alte două posturi de radio palestiniene, unul la Hebron și celălalt la Jenin, în nordul Cisiordaniei, au afirmat sâmbătă că au fost amenințate că vor fi închise de Israel, care le-a acuzat de "incitare la violență" împotriva trupelor sale.

Ministrul israelian al energiei, Yuval Steinitz, un apropiat al premierului Benjamin Netanyahu, a avertizat joi în legătură cu închiderea televiziunii și a radioului publice palestiniene, acuzate de "incitare la violență".

În teritoriile palestiniene funcționează aproape 90 de posturi de radio locale, în Cisiordania și Fâșia Gaza, precum și 18 de posturi de televiziune.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *