Ciuperci umplute
Pentru a fabrica tofu va trebui să adăugaţi laptelui de soia un coagulant (sare sau un ingredient acid ) care îl va face să se închege. Nigari, convine perfect şi este utilizat cel mai des. Şi alţi coagulanţi sunt posibili: clorură de magneziu (extract din nigari), clorură de calciu, sulfat de calciu (circa opt linguriţe), sulfat de magneziu (sare de epsomită), oţet (din cidru, de ex., circa 12 linguriţe), suc de lămâie (galbenă sau verde) (circa 12 linguriţe). Tofu nu conţine gluten.
Ingrediente
-1 kg ciuperci albe proaspete
– două cepe albe
– un ardei gras
– un gogoșar proaspăt
– 100 g brânză vegetală (de preferat să folosiţi tofu afumat)
– patru linguri de ulei de floarea-soarelui
– o legătură amestec de verdeață (ceapă, mărar, pătrunjel)
Mod de preparare
Spălați și curățați ciupercile – le scoateți codițele și le puneți separat. Ciupercile se aranjează într-o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei. Ceapa, ardeiul și gogoșarul se curăță și se spală. Se taie toate legumele cubulețe mărunte și se pun într-o tigaie cu un pahar de apă și două linguri de ulei. Puneți pe foc, acoperiți cu capac și amestecați periodic până legumele se înmoaie foarte bine. Codițele de la ciuperci se taie mărunt și se adaugă peste legumele înmuiate bine, amestecați și mai lăsați cinci minute pe foc mediu. Brânza vegetală se taie cubulețe mici și se adaugă la legume. Verdeața se taie mărunt și se adaugă la compoziția de legume și brânză. Puneți sare după gust, amestecați bine și stingeți focul. Cu o linguriță umpleți ciupercile, le puneți la cuptor 40-50 de minute. După ce le scoateți din cuptor şi înainte de a le servi, puteţi să mai radeţi puţină brânză peste ele, cel mai bine să le serviți calde, chiar dacă și reci sunt destul de bune. Se pot servi ca fel principal de mâncare sau ca şi garnitură de legume.
Poftă bună!
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!